Rehberliğin Tanımı

OKULUMUZDA REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinde;

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Birimimizde amaç; öğrencimizi tanımak, öğrenciye kendisini tanıtmak, özgüven becerileri kazandırmak, çevresini tanıtmak, öğrencimizin problemlerini çözmesine, gerçekçi ve akılcı kararlar almasına, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine, çevresine uyum sağlamasına ve böylelikle "kendini gerçekleştirmesine" destek olmaktır.

Sorunlara erken müdahale ve özellikle sorunun oluşmamasına yönelik koruyucu ve gelişimsel rehberlik esastır.

Rehberlik ve psikolojik danışma biriminin karar ve önerileri, öğrenciye ve velisine seçenekleri gösterici ve öneri niteliğindedir. Öğrenci ve veli kararlarının sorumluluğunu üstlenmek durumundadır.

Öğrenci gelişimlerinin aileler tarafından desteklenmesi bir bütün olarak değerlendirilmesi çalışmaların verimi açısından önemlidir.

04.03.2015 3169